Om oss

Svansen Hundeskole er et enkeltmannsforetak startet i 2014. Innehaver og instruktør er Vigdis Bæver Larsen.


OM MEG


Jeg er en dame i min beste alder, gift og med tre voksne barn, samt ett barnebarn. Jeg fikk min første hund som 18 åring, Schäferen Lady. Så ble det mange års opphold, før Wheaten Terrieren Buster kom i hus i 2004. Min interesse for hund og hundetrening økte etter hvert som barna vokste opp og ut av huset, og fra 2011 har hundetrening vært en livsstil. Da kom også Lagottoen Bonso i hus. Jeg trener og konkurrerer hovedsaklig i Kreativ Lydighet (Freestyle og Heelwork to Music), men har også prøvd meg på vanlig lydighet, spor og Rally Lydighet.  Det har etter hvert blitt mange kurs og seminarer innen alt fra triksetrening til aggresjon og adferdsproblemer. Fra høsten 2013 til sommeren 2014 tok jeg instruktørutdanning hos Din Beste Venn hundeskole, med bestått teoretisk og praktisk eksamen i juni 2014. Jeg var hjelpeinstruktør hos Din Beste Venn under utdanningen, og har også vært hjelpeinstruktør hos Hund i Fokus på valpekurs og aktiviseringskurs.


Se min CV for utfyllende informasjon.MINE HUNDER OG LÆREMESTERELADY


Etter å ha mast om hund uten hell i alle år i barndommen, kjøpte jeg min første hund, Schäferen Lady, som 18-åring. Vi gikk noen kurs og prøvde oss på utstilling, men naturlig nok flyttet jeg ut etter noen år, og det ble mine foreldre som overtok det daglige ansvaret. Lady ble 7 år gammel.
BUSTER


Wheaten Terrieren Buster, født i 2004, ble min "prøveklut" når det gjelder hundetrening. På kurs den gang var det fremdeles rykk og napp i båndet, og råd om å legge hunden i bakken for å markere lederskap. Heldigvis ble jeg introdusert for mykere måter å trene hund på, noe som førte til et mye bedre forhold oss imellom og det ga også bedre fremgang i treningen. I 2014 fikk vi opprykk til klasse 2 i Heelwork to Music, og han ble Årets hund i Heelwork to Music klasse 1. I 2016, nesten 12 år gammel, fikk han den siste gjeldende 1. premien for å få mellomtittelen HTM1. Buster ble 13,5 år.
BONSO


Lagottoen Bonso, født i 2011, var min kommende Freestylestjerne og vi trente triks fra han var "en neve stor". Han elsket triksetrening og mor var det kuleste i hele verden. Dessverre var han ellers redd for det meste og han utviklet etter hvert en del problemadferd. Han fikk slippe denne farlige verdenen i februar 2015, kun 3 år gammel. Dette er en stor sorg, men jeg må trøste meg med at han ga meg interesse for og praksis i å hanskes med problemadferd. Dette er viktig lærdom som jeg alltid vil bringe med meg.
BELLA


Lagottoen Bella, født 16. januar 2015 kom til oss 2 uker etter at vi mistet Bonso. Bella elsker å trene, og vi startet å konkurrere i Freestyle våren 2016. Våren 2019 ble hun både Norsk og Svensk Freestyle Champion, og samme året debuterte vi på landslaget i Freestyle. I tillegg konkurrerer vi i Heelwork to Music og Rallylydighet. Bella er også Svansen's demohund og henger med på alt mor finner på av spennende ting.

Freestyle meritter:Norgesmester 2022. Bronse i NM 2018. Sølv i NM 2019, 2020 og 2021.

Lagbronse Nordisk Mesterskap 2019
LISSIE

Lagottoen Lissie, født 27. november 2020.

Har opprykk til klasse 2 i Freestyle. Trener også RallyLydighet.